1.1.2009

Kreemit

Kreemejä, joita voi käyttää kakun kuorrutteena taikka marsipaanin ja vaahtokarkkimassan alla kosteuseristeenä.


Sokerikreemi

125 g voita tai 60% laktoositonta ja maidotonta margariinia
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vaahdota margariini. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon vähitellen. Vaahdota vielä hetki. Sekoita lopuksi joukkoon vesi.


Voikreemi

500 g voita
250 g sokeria
125 g vettä

Kiehauta vesi ja sokeri siirappimaiseksi. Vaahdota voi ja lisää vähitellen jäähtynyt siirappi.


Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Tämä ohje on täältä.

100g valkuaisia
200g sokeria
300g voita

Vatkaa valkuaisia käsin kuumassa vesihauteessa ja sokeri lisätään vähitellen. Jatka vatkaamista kunnes sokeri on liuennut täysin vaahtoon. Liukenemista voi tunnustella sormin. Kun sokeria ei tunnu vaahdossa, on se lämpötilaltaan reilu 60 asteista, jolloin valkuaiset ovat myös pastöroituneet.

Jatka vaahdottamista koneella kunnes vaahto on huoneenlämpöistä. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi pieninä palasina. Ja vatkaa vielä hetki kunnes kreemi näyttää tasaiselta ja sileältä.


Pin It now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(